понеділок, 18 травня 2015 р.

Вечір пам’яті народного татарського поета Габдулли Тукая


16 травня 2015 року бібліотекарі колегіуму «Елінт»   брали участь в засіданні літературної студії при обласній бібліотеці імені Горького.
Цього дня запорожців різних національностей об’єднав великий народний татарський поет Габдулла Тукай.

Учасники вечора  пам’яті Габдулли Тукая  з задоволенням  слухали вірші поета, насолоджувалися  мелодійним співом дівчаток  і грою на кураї, співчували його важкій долі.




Скубицька Інна (бібліотекар колегіуму  "Елінт") з керівником  Запорізького центру татарської культури «Алтин Ай» Ряхімой Ахмеровой


Під час гри на татарському народному  інструменті кураї



Із спогадів поета:
       Перша дорога хлопчика в село Сасна до матері, яка вийшла заміж вдруге, залишила в душі майбутнього поета радісне почуття. «Я їхав в Сасна і відчував себе в широкому, щасливому світі, і, здається, всю дорогу перед моїми очима виблискували якісь промені», - писав про неї Тукай. Але ця радість була скороминучою.  І поруч сумна дорога на кладовище, до берізки, що росте на могилі матері.
       Картина художника Х. Казакова «Маленький Апуш». На картині ми бачимо кут сільської хати і сидить на саке хлопчик. В одній руці у нього кусень хліба, в іншій - дерев'яна ложка. Перед ним каганець з картоплею і катиком. У широко розкритих очах хлопчика іскриться радість, здивування і в той же час недовіра, що все це наяву, а не уві сні.



Немає коментарів:

Дописати коментар